Här finner du all information du behöver veta inför din smakrunda på Bjäre.


 • Starttiden är satt till var trettionde minut.  OBSERVERA! Starttid är den tid då ni ska vara vid Turistbyrån i Torekov, Pål Romares gata 1. Där kommer ni bli avprickade och få en "Spork", (en kombinerad sked/gaffel). Detta är ditt deltagarbevis, men också den sked/gaffel ni kommer att använda under rundan.  När ni kommer tillbaka samlar vi in dem igen för att återvinna dem till nästa runda, för att inte slösa på jordens resurser. Vill ni behålla er Spork går det givetvis bra.
 • På Turistbyrån kommer samtliga produkter som ni får smaka finnas till försäljning under dagen!
 • Varje gård håller presentation varje hel- och halvtimme. Var vänlig och respektera tiderna. Kommer ni för tidigt, vänta då tills det blir er tur. Gårdarnas öppettider syns nedan i presentationen.
 • Håll distans till varandra och var rädda om er.
 •  Rundan går till största del på asfalt men en del grusvägar, de går att undvika genom att cykla vägar som går parallellt. 
 • Banan kommer endast vara markerad med ett fåtal skyltar, vi hänvisar till kartan på hemsidan. Alternativ cykla efter gårdarnas adresser.
 • Offentliga toaletter finns vid hamnplan i Torekov.
 • Luft till cykeln finns på turistbyrån.
 • För er som vill hyra cyklar hänvisar vi till rentbike.se .
 • Ta med vattenflaska, kläder efter väder och ett glatt humör.
 • Vi uppmuntrarar gärna till ett hållbart arrangemang varför vi gärna ser att man reser med vår fina kollektivtrafik Skånetrafiken, ni kan välja Båstad station eller Förslövs Pågatågstation.
 • För er som kommer med bil, hänvisar vi till gratis parkeringen vid Olympiagatan.

1 Thora vingård 09.30-14.00

I en sluttning med utsikt över Kattegatt och Hallands väderö odlar familjen Öberg stockar med Pinot Noir, Solaris, Pinot Gris, Ortega och Siegrebe. Vingården odlar, producerar och buteljerar svenska premium viner med lokalt fokus och globala ambitioner.          
Dalen 43

2 Bjärehalvöns svamp 10.00-14.30

Artur och Martin odlar sin svamp med kärlek och de är måna om att du ska kunna njuta av den allra bästa och färskaste svampen. Deras svamp är helt fri från kemiska bekämpningsmedel. Den som väl smakat en riktigt färsk svamp kommer aldrig nöja sig med något annat.

Olastorpsvägen 36


3 Äpplelunden 10.30-15.00

I Natursköna Påarp hittar ni Äpplelunden. Här bor Annalotta med familj, sina pälsfår och vall-hundar. Annalotta kommer bjuda på lamm-köttbullar!      

    Påarpvsägen 455.


4 Ebbessons gårdsmejeri 11.00-15.30

Camilla har i många år drivit Bjäres enda lokala lilla mejeri. 2019 tog Camilla guld i mathantverks SM med "Blå pärlan", och 2020 tog hon silver medalj med hennes goda "Rubin" och "eldost".
 Möllhultsvägen 122

5 Östergård Kombucha 11.30-16.00 

I Rammsjö träffar ni Kristoffer som kommer bjuda er på Kombucha. Det är en fermenterad tedryck med en aktiv mikrobiell kultur som är naturligt  kolsyrad. All tillverkning sker hantverksmässigt.       Rammsjövägen 186.


6 Torekov sparris 12.00-16.30

Sist på rundan kommer ni få träffa Lollo som på lätt sandjord odlar sparris med utsikt över Hallands Väderö.  Sparris som inte bara är sagolikt gott. Sparrisskotten är fulladdade med vitaminer, antioxidanter och värdefulla spårämnen.
Eneborgsvägen 94