Första stoppet blir hos en visionär, Tina på Lottenlund. Hennes vision är att erbjuda unika dryckesupplevelser med den bästa, mest innovativa dryckesportföljen och med minsta möjliga miljöavtryck. Något hon lyckats alldeles förträffligt med, och vunnit internationella priser på hennes vin och gin! Ni hittar henne hittar bland vinrankorna i Segelstorp! Sveriges alkohol-lagstiftning tillåter inte smakprov av alkohol ute i odlingen varför ni kommer få smaka Tinas äpplemust, äpple som även blir till Calvados.
Adress: Segelstorpsvägen 197

Rundans andra stopp tar er till Ebbessons gårdsmejeri. Här hörs gnisslet av potatisupptagaren och råmande mjölkkor. Gården drivs av Camilla och hennes man, och de har både grönsaker och mjölkkor.  Här hittar ni ett litet gårdsmejeri, där Camilla gör goda ostar på mjölk från gårdens kor. Ostar som vinner SM medaljer i mathantverk. Adress: Möllhultsvägen 122 


3. Beskows

Rundans tredje stopp blir hos ännu en visionär och dryckesproducent. Fredrik har stort fokus på den natur vi lever av och i, och som vi bara lånat av våra barn. Fredrik, som under ett antal år arbeta på the Absolut Company och Pernod Ricard skapar nu -"drycker som berör utan att berusa"!
Ni hittar honom bland äppleträden på Ranviks trädgård.
Adress: Tarravägen 67

Rundans sista stopp avslutas med en härlig nedförsbacke med utsikt över Skälderviken och Kullaberg! Glöm inte börja bromsa in i god tid för att inte missa Bjäre bär! Bjäre bär som sedan starten 2011 försett Bjäre med omnejd med de mest magiska hallon man kan smaka! Tyvärr kommer ni inte kunna få smaka av 2023 års hallon då bären mognar först till midsommar. Men Emma lovar att ni inte blir besvikna! 
Adress: Segelstorpsvägen 197

Röd sträcka på kartan 1 Lottenlund till 2 Ebbessons gårdsmejeri ca 9,6 km.

Gul sträcka på kartan 2 Ebbessons gårdsmejeri till 3 Bescows ca 10,1 km.

Grön markering på kartan 3 Beskows till 4 Bjäre bär ca 13,2 km

Här finner du all information du behöver veta inför din Smaka på Bjäre runda .

  • Rundan består av tre delsträckor och är totalt ca 32,9 km.
  • Start är vid Lottenlunds Estate. Ni som kommer med bil kan parkera på den stora parkeringen vid Segelstorpsstrand.
  • Vill ni köpa med er produkter går det givetvis bra, alla ställen tar swish!
  • Varje stopp håller presentation varje hel- och halvtimme. 
  • Banan kommer endast vara markerad med ett fåtal skyltar, vi hänvisar till kartan på hemsidan. 
  • Luft till cykeln finns vid start och vid den offentliga toaletten i Grevie.
  • För er som vill hyra cyklar hänvisar vi till rentbike.se .
  • Ta med vattenflaska, kläder efter väder och ett glatt humör.
  • Vi uppmuntrarar gärna till ett hållbart arrangemang varför vi gärna ser att man reser med vår fina kollektivtrafik Skånetrafiken, vill ni inte ta cykel med på tåget möter rentbike.se er på stationen med bästa ny servade cykeln, de har även el-cyklar!

Smaka på Kattegattleden

Att trampa fram i behagligt tempo på vackra cykelvägar, känna doften från salt hav och blommande ängar och njuta av vackra vyer.
Cykelturerna i Smaka på Kattegattleden får lyxkant i form av smakstopp och avsmakning av lokalproducerad mat & dryck.
Lättcyklat, unikt, närodlat, hållbart och gott - det är kanske inte så konstigt att Smaka på Kattegattleden blivit ett så omtyckt koncept.